Премиерът Бойко Борисов откри днес официално Главната пътна комуникация на Смолян

 Премиерът Бойко Борисов откри днес официално Главната пътна комуникация на Смолян

Всички смолянчани ми казват, че такова строителство не е имало, посочи кметът Мелемов и благодари на Борисов и цялото правителство за помощта и подкрепата към нашата община

Премиерът Бойко Борисов откри днес официално Главната пътна комуникация на Смолян. „Там, където има пътища, има бизнес, има и растеж. Благодарение на борбата с контрабандата за Смолян бяха заделени тези 140 млн.лв. за пътища. От Живково време стои този път. Защо сега се направи? Защо не го асфалтираха тези преди нас? Минах през Асеновград, за да дойда до тук. Красота! Десет милиона лева дадохме само за свлачищата по пътя до Смолян. Добре, че в Корана пише, че който строи пътища е добре. Убеден съм, че догодина наесен ще карате и по завършена магистрала от Пловдив до Асеновград", заяви министър-председателят в оставка Борисов. На новия обект бе извършен водосвет от смолянски свещеници за здраве, благоденствие и безаварийно пътуване. Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов беше приготвил за Борисов цитат от Корана в който пише: „Този, който строи земята – да я постеля и прокарва пътища за вас”. Ако нещо може да си пожелая днес, това е само мир през следващата година. Румъния е без правителство. В Гърция спират помощите на 90% от безработните. Македония е без правителство. В Турция атентатите са почти всеки ден. На този фон жителите на Хитрино днес се връщат по домовете си. Успяхме да удържим обещанията си и за 10 дни, с риск за живота си пожарникарите работиха, за да обезопасят селото. Ще продължа да следя и последващите дейности по разчистване и възстановяване на жилищата на хората и инфраструктурата”, коментира още Борисов случващото се у нас и по света.

„При срещи с наши съграждани през последните седмици всички ми казват едно и също, че такова чудо и такова строителство не е било от времето на строежа на Новия център в Смолян", каза при откриването на Околовръстното кметът Николай Мелемов. „От 20 години нямахме плувен басейн, вече имаме. От 40 години Спортната зала не беше ремонтирана, вече е ремонтирана. Изградихме и многофункционална спортна площадка. През предишните години санирахме 15 блока, тази година санираме 28 блока, а следващата година 60. Преди две седмици правителството отпусна 2,5 милиона лв. за ремонти на общински пътища. И всичко това се случи благодарение помощта на правителството и на премиера Бойко Борисов", посочи още в словото си Мелемов. Кметът допълни, че за 2017 г. и 2018 г. Смолян ще усвои 21 млн.лв. по „Региони в растеж". Предстои да се изгради Спортна зала в „Райково", жилища за социално слаби, ремонт на улици и втория водния цикъл, който е на стойност 70 млн.лв. „Всичко това нямаше да бъде възможно ако не бяха помощта на премиера и усилията на правителството, затова от името на смолянчани му благодаря и съм убеден , че за в бъдеще пак ще ни помага като министър-председател", каза още Мелемов. „Своеобразен коледен подарък е този път за всички жители от областта. Той е в полза и на хората, и бизнеса. Този път ще осигури на жителите на Смолян тишина и спокойствие, ще изведе товарния трафик от града", посочи при откриването на Околовръстното на Смолян и областният управител Недялко Славов. По думите му на този път разчитаме да поеме трафика към бъдещия ГКПП „Рудозем-Ксанти". Пътната инфраструктура в Смолянска област тотално се подобри. Над 70 км от републиканската пътна мрежа е рехабилитирана. Общините получиха подкрепа от премиера Борисов и правителството за всички проекти, допълни още Славов.

„До Смолян няма ж.п. линия. Пътищата тук са носители на поминъка. Това са едни 4 знакови километра. Благодарение на правителството на Бойко Борисов бяха осигурни 26 млн.лв. за ремонта на отсечката, за която е чакано 25 години. Над 60 млн.лв. вложихме в пътя Асеновград-Смолян. Там са използвани на новите технологии и пътят е най-безопасният планински път в страната. С 27 млн.лв. се финансира Смолян-Стойките, завършихме пътя към Пампорово и Предела, пътя към Рудозем. Това са 120 километра. Предоставихме 21 млн.лв. по „Региони в растеж", с които отново се инвестира в пътната инфраструктура", посочи регионалният министър Лиляна Павлова. Официалните лица благодариха на фирмата-изпълнител на обекта „ИСА -2000 –ЕООД- гр.София, на строителите, проектантите и надзорниците, които за 100 дни реализираха проекта. На церемонията по откриване на ГПК –Смолян присъстваха евродепутатът Владимир Уручев, депутатът д-р Даниела Дариткова, председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, общинското ръководство, строители, проектанти и др.

Вирни се горе