Представят еко-образователен куклен спектакъл "Сливи за смет" в Смилян

Представят еко-образователен куклен спектакъл "Сливи за смет" в Смилян

Излезе от печат брошурата “Въздух за децата: предписания за по-чист въздух”, издадена от националната родителска мрежа “Въздух за децата” (https://airforthechildren.bg/)., към която читалището в село Смилян се присъедини през м. юни тази година, съобщи Илия Годев, председател на читалището в родопското село.

Изданието освен информация за здравословните рискове, които замърсеният въздух носи за детското здраве съдържа практически съвети как да променим своето поведение и навици, така че ежедневните действия на всеки от нас да доведат до намаляване нивата на замърсяване на въздуха, респективно – до намаляване на негативните ефекти от замърсяването върху здравето на нашите деца.

Брошурата ще бъде раздавана по време на информационните събития, организирани от читалището в периода септември – октомври 2021 г. на територията на общината.

Първото от тях ще се проведе утре – 17 септември – в Смилян, на откритата сцена пред читалището с начало 16.00 ч, с представянето на еко-образователен куклен спектакъл, базиран на българската народна приказка “Сливи за смет” в режисьорския прочит на Петър Тодоров и изпълнението на актрисата Десислава Минчева-Тодорова.

Заповядайте!

Читалището в Смилян е партньор на кампанията “ВЪЗДУХ ЗА ДЕЦАТА” за района на Община Смолян и участието му е част от дългосрочния приоритет на организацията да създава и предоставя съдържание и еко-образователни услуги за членовете на общността, както и за микро и малки производители от населеното място.

Вирни се горе