Председателя на ОбС Смолян:"Общинският съвет в Смолян работи принципно и с отговорност към проблемите на местната общност"

Председателя на ОбС Смолян:"Общинският съвет в Смолян работи принципно и с отговорност към проблемите на местната общност"

Обръщение на председателя на Общинския съвет Смолян адв. Иван Апостолов: “Като председател на Общинския съвет – Смолян съм длъжен да ви уведомя за резултатите от изпратената жалба от двама наши съграждани до Административния съд и МФ във връзка с решение № 599 на Общинския съвет. На свое заседание Административен съд Смолян от 15 февруари 2011 г. е разгледал жалбата на Марио Недков Куцев и Веселин Андреев Сираков срещу решение № 599 на Общински съвет – Смолян. С оглед на изложеното в жалбата и на основание чл. 159, т. 1 от АПК, съдът оставя без разглеждане жалбата на Марио Недков Куцев и Веселин Андреев Сираков, с което се дава съгласие община Смолян да сключи рамково споразумение за дългосрочен кредит с цел реализация на проекти, благоустрояване на улична мрежа, квартална среда и подобряване на условията на обществения отдих в гр. Смолян по ОП „Регионално развитие” и проект „Създаване на ДАНО и ГЕО туристически център”, финансиран от норвежка програма за сътрудничество икономически растеж и устойчиво развитие в размер на 5 666 860 лв. и условия за погасяване до месец декември 2017 г. С писмо № 03-00-88 от 14. 02. 2011 г. Министерството на финансите уведомява Иван Апостолов – председател на Общинския съвет – Смолян и инж. Стефан Стайков – областен управител, че посочените мотиви в Заповед № АП-03-14-55 от 13. 01. 2011 г. на областния управител на област Смолян, срещу възможността община Смолян да бъде кредитирана от Фонда за органите на местното самоуправление в България „ФЛАГ” ЕАД, не са достатъчно основание за обявяване незаконосъобразността на Решение № 572 (по същия проблем) и връщането му за ново разглеждане от Общинския съвет в Смолян. Документи и решенията на висшестоящите органи доказват, че Общинският съвет в Смолян работи принципно и с отговорност към проблемите на местната общност, води се единствено от интереса на гражданите и развитието на общината.”

Вирни се горе