Празникът на златоградското чеверме се отменя заради пандемията

 Празникът на златоградското чеверме се отменя заради пандемията

На разширено заседание на Консултативния съвет по туризъм Златоград, на което присъстваха както членовете на съвета, така и представители на местния хотелиерски бизнес, се обсъди провеждането на Празника на Златоградското чеверме 2021.

Този празник се провежда от 2014 г. в Златоград и всяка следваща година се регистрира по-голям интерес за присъствие. На мероприятието, в рамките на Централен площад, се събират хиляди хора, което ще направи невъзможно спазването на изискванията за противоепидемични мерки – осигуряване на необходимата дистанция между хората, както и носенето на предпазни маски.

Всички присъстващи на съвета изразиха единодушно мнение, че здравната обстановка в страната и в Община Златоград продължава да бъде усложнена. И за да се предотврати масовото разпространение на COVID-19 и да запазим здравето не само на жителите на общината, но и на нашите гости, ПРАЗНИКЪТ СЕ ОТМЕНЯ!

Дали да се организира или не златоградското чеверме бе обсъдено и с Общински съвет Златоград. Те също изразиха позиция, че към настоящия момент не е уместно да се състои.

Направихме и среща с управителя на МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов“, който също изрази притеснения, в момента всички осигурени легла за лечението на болни от коронавирус са заети, няма желаещи лекари, които да се присъединят, за да подпомогнат лекуващите. Провеждането на това масово мероприетие ще изправи здравното ни заведение пред сериозно предизвикателство, защото неминуемо ще доведе до увеличаване броя на заболелите.

В този момент най-важно е да бъдем отговорни, да пазим себе си и близките си!

Вирни се горе