ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Уважаеми съграждани,

Скъпи гости,

21 ноември, отново идва с мощен патриотичен заряд… заряд, наситен с енергията, която формира национална гордост. Такива дни като този имат силата да повдигат националното ни самочувствие, независимо от неволите на битието ни. Всички ние принадлежим на една общност, на една нация с история по-древна и по-богата от развитите икономики в съвременния европейски свят …и не само. История, която е съхранила и опита от грешките, и мъдростта на вековете. История, която днес, в сложното политическо предизвикателство, в което живеем, съм сигурен, че ни посочва верния път за развитие.

Това е история, чийто уроци не бива да забравяме, така, както ни подсеща винаги 21 ноември! Денят, в който празнуваме свободата! Свободата като избор, като ценност, която трябва да бъде отстоявана непрекъснато! Завещаха ни я дедите ни и ние сме длъжни да я завещаем на децата си…. Независимо и въпреки всичко!

Радвам се, че колкото и тежко да е времето разделно, когато се вземат важни решения за развитието на родното ни място, доказваме, че можем да бъдем единни и винаги сме чувствали подкрепата един другиму. Благодаря на всички, които вярвате, че Златоград има възможности, на всички, които въпреки трудностите съумяват да използват тези възможности, и на останалите, които се надяват да се възползват от ресурса на родния си край!!!! Вече поредна година, на този ден, по особено вълнуващ начин, ние, заедно с децата на Златоград, техните родители, баби и дядовци, участваме в тържествената проверка-заря, в памет на всички, посветили живота си на нашата Свобода! Факт, който още повече ме задължава да благодаря на всички вас, които днес сте тук, за да споделим, независимо от комерсиалното ни ежедневие, истински стойностното в живота.

За да продължава да ни има в целия този космополитен, глобален свят!!!!!

Благодаря на всички вас за това и честит празник!

Мирослав Янчев

кмет на Златоград

Вирни се горе