"Празник на панделките" ще има в Доспат

"Празник на панделките" ще има в Доспат

На 14 юли (събота) 2012 година в местността „Събора” – гр.Доспат ще се състои Първият „Празник на панделките” – това заяви Росен Ферев – управител на фирмата-производител на различни видове панделки „Фери – Гарант -2003” в Община Доспат.

Идеята на организаторите, сред които са партньорите от Германия и община Доспат, е празникът да се превърне в традиционно тържество. Кметът Антим Пържанов одобри идеята и ще съдейства за нормалното провеждане на мероприятието.

Празничната програма предвижда -официално откриване: 12,00 часа – поздравления от страна на гости от Германия, кмета на Община Доспат Антим Пържанов и областния управител на област Смолян инж.Стефан Стайков. Празничната програма ще включва изпълнения на гайдари от музикалното училище – с.Широка Лъка, Фолклорни изпълнение на народния певец Николай Славеев, изпълнения на фолклорен оркестър на Панчо Иванов – с.Слащен с изпълнителка Емилия; Фолклорна група за високо пеене при община Сатовча, която има международна награда – Херберова награда Самодейни групи и състави от Община Доспат.

Предвидена е също и празнична заря в 24,00 часа.

Вирни се горе