Правят промени в уличното движение на Смолян

Правят промени в уличното движение на Смолян

Във връзка с изпълнение на проект Пълен воден цикъл на Смолян се прави промяна в организацията на движението по бул. „България” от кръстовището при EVN до кръстовището пред Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” за периода от 01.12.2010г до 15.12.2010г.,съобщиха от пресцентъра на общината. Кмета на Община Смолян – Дора Янкова издаде заповед за създаване на временна организация на движението . 1.Строително ремонтните работи за изграждане на водопровод по бул.”България” от кръстовището на булеварда с ул.”Родопи”, ул.”Белия камък” и ул.”Наталия” до кръговото кръстовище с Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” да се организират, съгласно представеният проект за временна организация на движението на следните етапи:

  • първи етап: Спирам движението на всички моторни превозни средства по дясното платно (посока Смолян) в участъка от кръстовището с EVN – ул.”Белия камък” до прекъсната средна разделителна ивица преди бензиностация „Анри 64” Движението по посока кв. Смолян се пренасочва в лявото платно и същото от еднопосочно става двупосочно.

  • втори етап: Спирам движението за всички МПС по лявото платно посока по посока Смолян в кръстовище ЕVN до прекъсната разделителна ивица преди бензиностанция „Анри 64” Движението посока кв. Райково се пренасочва в дясната пътна лента и тя от еднопосочна става двупосочна.

  • трети етап: Определям движение с ограничена пропускливост в лявото платно от Бензиностанция „Анри 64” до кръговото кръстовище на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” СМР ще се извършват в едната лента на лявото платно за движение.

  • четвърти етап: Изпълнение на водопровода в рамките на ул. „Кольо Фичето” от кръстовището – организирам движението с ограничена пропускливост.

  • пети етап: изпълнение на водопровода в рамките на ул. „Кольо Фичето” от западния край на автобусните спирки. Спирам движението за всички МПС в посоченият участък и посочвам обходни маршрути по ул. „Хан Аспарух” и по ул. „Дичо Петров”.

По време на строителството да се осигури непрекъснат достъп за автомобилите със специален режим на движение.

Вирни се горе