Поздравление на кмета на гр. Мадан Фахри Молаисенов по повод празника на града

Поздравление на кмета на гр. Мадан Фахри Молаисенов по повод празника на града

Уважаеми жители и гости на Мадан,

За мен е чест да ви поздравя с Празника на града и Деня на Миньора, които в годините се утвърдиха в достолепна традиция!

Днес е празникът на нашия град, който отразява всички нас, с нашето многообразие, емоции, действия. Но за да се поздравим днес, нашите предшественици са направили така, че Мадан да го има, да е поверен на нас, техните наследници. Сега е наш ред да съграждаме, да развиваме и подреждаме града, в който сме родени или сме избрали, за да създадем дом и семейство. Защото най-голямото богатство на града ни са хората – трудолюбиви, хора със завидно гостоприемство и морал, хора сърцати, които пазят традициите и силата на духа , научени да коленичат само пред чистия планински извор.

Няма семейство, чийто поминък да не е свързан с рудодобива в миналото или сега.

Дълбока признателност към труда на всички бивши и настоящи работници, трудещите се в тази сфера, за неуморните усилия, отговорността, риска и търпимостта, с които изпълняват своите задължения. Благодаря на всички, които обичат общината и допринасят за нейното развитие и просперитет.

Скъпи маданчани,

На всички Вас, на гостите и приятелите на Мадан, на хората по света, свързани с нашата община,от все сърце пожелавам здраве, берекет и много нови благодатни начинания, за да пребъде Мадан!

Весели празнични дни!

Вирни се горе