Повишена е опасността от падащи камъни в Смолянско след пороите

Повишена е опасността от падащи камъни в Смолянско след пороите

Проходими при зимни условия са пътищата на територията на общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Пътните настилки са преобладаващо мокри, като само по най-високите планински части са заснежени. Въведени са следните ограничения: всички автомобили трябва да се движат задължително с вериги, товарните и без ремаркета и полуремаркета по пътя Смолян- Мугла и прохода „Превала”. От 04.00 часа тази сутрин четири специализирани автомобила на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” обработват общинската пътна мрежа на Смолян с пясък и сол. Една машина работи в Чепеларе, 2 в община Мадан. Верижна машина продължава работа по разчистване на шосето до село Мугла, където в околностите на връх Новак новообразуваната снежна покривка е около 20см. Една машина почиства и улиците в кв. „Езерово” и „Смолянски езера”. Валежите от дъжд и сняг спряха навсякъде.

Повишена е опасността от падащи камъни по пътищата Смолян-Пампорово – Девин, Смолян- Мадан- Златоград, Смолян- Смилян, Смолян- Мугла.

Към 06.00 часа температурата в Смолян е 0 градуса, минус 1 градус е в Чепеларе, 2 градуса в Мадан. Според синоптичната прогноза, с която разполага „Титан”, до обяд времето ще е облачно, със съвсем слаби валежи от сняг. Следобед облачността ще се разкъсва. Температурите ще се повишат и ще достигнат 4 градуса. В почистващата фирма не са подавани сигнали за свлачища, затворени и непроходими пътища. Заради свлачище от камъни е затруднено движението по главен път Мадан- Златоград, след прохода „Печинско” .

Вирни се горе