Постепенно се нормализира пътната обстановка в Смолянско след обилния снеговалеж

 Постепенно се нормализира пътната обстановка в Смолянско след обилния снеговалеж

Постепенно се нормализира пътната обстановка в Смолянско след обилния снеговалеж в светлата част от денонощието.Валежите спряха, като съвсем слаб сняг прехвърча по планинските върхове. Главните улици в Смолян са почистени до асфалт, продължава работата на екипите на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” за разчистване на второстепенните и третостепенни улици в града. 20 единици техника работят в района на Смолян и Чепеларе. Остават в сила следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, кв. „Езерово” и „Смолянски езера”. Снежната покривка е от 12см. в Смолян до 60см. по високите части на село Мугла. В сила остават ограниченията за движение и по планинските проходи Рожен, Пампорово и Превала. Верижен булдозер и колесен снегорин разчистват пътя към село Мугла и Регионалното сметище.

Заради очакваните ниски температури в следващите дни, екипите на „Титан” ще засилят работата си по опесъчаване на пътната мрежа. Най-студено ще бъде в сряда вечерта, когато се очакват температури от минус 17 градуса.

Призоваваме водачите на МПС да не предприемат пътуване ако нямат подходящи зимни гуми,съобщават от пресцентъра на снегопочистващата фирма.

Като цяло първият по-сериозен сняг за този сезон в Смолян не изненада фирмата. Всички машини чистят съгласно утвърдения график и маршрути. След започване на снеговалежа първостепенно се поддържат централните градски части, линиите на автобусния транспорт, подходите към болницата, полицейските управления, административните сгради, както и училищата. На втори етап са главните улици към кварталите и махалите на града, а най-късно се влиза и в третостепенните улици. От фирмата призовават гражданите да не оставят автомобилите си, паркирани по улиците, тъй като по този начин се затруднява достъпа на специализираната техника.

По данни на електроснабдителното дружество, заради авария, причинена от паднало дърво върху главен електропровод без ток са 11 селища. Без ток са селата Влахово, Тикале, Требище, Лъка, Подвис, Тикале, Ровино, Търън, Требище, Селище, Еленска. Всичките са в долното поречие на река Черна, което показва, че е аварирал главен електропровод. Техници нa EVN работят по отстраняване на аварията. Без ток са селата Влахово, Тикале, Требище, Лъка, Подвис, Тикале, Ровино, Търън, Требище, Селище, Еленска. Всичките са в долното поречие на река Черна, което показва, че е аварирал главен електропровод. Техници на ЕVN работят по отстраняване на аварията.

Вирни се горе