Последният звънец удари за Випуск 2021 в Мадан

Последният звънец удари за Випуск 2021 в Мадан

За последен път, днес удари училищният звънец за дванадесетокласниците в Мадан. Церемонията в СУ „Отец Паисий” започна с музикалната програма, включваща изпълнения на песни и танци, посветена на зрелостниците.

Официални гости на събитието бяха зам.- кметът на община Мадан Явор Орлов, Председателят на ОбС –Мадан Бедри Базеников и Секретарят на общината Бисер Минчев.

От името на кмета на общината, сърдечни пожелания към завършващите отправи неговия заместник.

Той се обърна към абитуриентите с думите: „Днес, когато Вие завършвате един етап от своя живот и тръгвате по пътя на своята реализация, пожелавам ви преди всичко да бъдете здрави и да сбъдвате мечтите си.

Опрете се здраво на знанията и възпитанието, което сте получили в СУ „Отец Паисий” и не спирайте нито за миг да овладявате нови знания и умения, защото животът ни има смисъл само тогава, когато непрекъснато се стремим към нещо по-добро!

Желая Ви да продължите образованието си в добри университети у нас и по света, да се реализирате успешно в сферата, която желаете и да не забравяте, че тук е вашият дом и че Мадан има нужда от младостта Ви, силата Ви и знанията ви!Успешно представяне на матурите и кандидатстудентските изпити, а също и във всички бъдещи начинания. Успех и на добър час ! "

Със смесени емоции на радост и тъга и под звуците на емблематичните „Един неразделен клас“ и „ Пак ще се срещнем след 10 години“, абитуриентите се отправиха към изхода на школото, огласяни с последния за тях звънец и бурно отброяване от 1 до 12.

С празнична програма и ПГ „Васил Димитров“ изпрати Випуск‘2021. Поздравителни думи от името на кмета, абитуриентите получиха от Хасан Мехмедалиев – Началник отдел „Образование, култура и хуманитарни дейности“ към Общинска администрация.

Тази година в Мадан 12 клас завършват 84 ученици. Държавните изпити са след по-малко от седмица. Първата матура – по български език и литература ще се проведе на 19 май, а на 21 май е вторият задължителен държавен изпит.

Вирни се горе