Пореден ден на блокирани пътища от свлачища в Родопите

 Пореден ден на блокирани пътища от свлачища в Родопите

Пореден ден има блокади на пътища в Родопите, заради свлачища. И днес остава затворен пътят Смолян – Средногорци, в района на разклона за с. Тикале, където тонове скална маса се е изсипала на пътните платна и вече трети ден не могат да бъдат разчистени. Вчера в късният следобед бе разчистено едното платно, за да се пропусне колона от тежкотоварни автомобили, но след това отново бе затворено движението, тъй като постоянно падат камъни. Ситуацията в района е доста сложна, тъй като със свличането на скалната маса и пръстта, падат и дървета, а има опасност да се срути и електрически стълб, който е част от електропровода за високо напрежение в района.

През целия ден ще продължи работата, като надеждите на фирмата, която разчиства участъка е поне едното платно до довечера да бъде пуснато за движение, но според запознати и утре ще се работи по разчистването на свлачището и движението в района ще е затруднено. Шести ден е затворен и пътя Рудозем-Смилян, където отново пътните платна са заприщени от скална маса. Според информация от Областно пътно управление, днес започва работа по разчистването на скалите и камъните и се надяват до обяд да бъде отворен пътя за движение. Със затварянето на двете пътни връзки, движението по направленията Кърджали, Мадан, Рудозем, Златоград , както и околните населени места от посока към Смолян и обратно се осъществява единствено по пътя Рудозем – Фатово.

52 автомобила са обработвали пътните настилки в Смолянско през нощта против заледяване, като са разчиствали и паднали камъни от пътните платна в региона, съобщават още от Областно пътно управление.

Вирни се горе