Половината от задълженията на закритата ПГ „В.Левски” Доспат са покрити

Половината от задълженията на закритата ПГ „В.Левски” Доспат са покрити

Благодарение на оптимизацията на училищната мрежа извършена в община Доспат успяхме да покрием половината от задълженията на закритата ПГ „В.Левски”, заяви инж.Елин Радев, кмет на община Доспат. Заплатите на педагозите за периода 2015-та година и първото тримесечие на 2016-та година са изплатени.

Чакаме вторият транш от средствата и така всички заплати на персонала ще бъдат покрити, допълни Радев. С пари от оптимизацията бяха ремонтирани класните стаи на 3 и 4 етажи в сградата на ул.”Кап.Петко Войвода” № 3. Предстои ремонт на класни стаи в южното крило на 5-я етаж. Сега тече процедурата за избор на изпълнител, посочи кметът.

Припомняме, че по предложение на кмета в гр.Доспат беше направена оптимизация на училищната мрежа чрез преобразуване и закриване училищата се редуцираха от три на едно. Общината с два проекта ще получи средства в размер на 450 хил.лева, които ще се разходват за покриване на задълженията на закритата ПГ „В.Левски” в размер на 160 хил.лева и за ремонт на класни стаи на приемащото училище, в случая СУ „Д.Благоев”. Съгласно НП „Оптимизация на училищната мрежа” парите се получават на три транша: първо се предоставят 50%, след това 45% и накрая 5%.

Към момента Общината е отчела парите по първия транш и е поискала средствата за втория.

Вирни се горе