Подписаха договора за Втория воден цикъл на Смолян

Подписаха договора за Втория воден цикъл на Смолян

Министър Димов и управителят на “Водоснабдяване и канализация” инж. Николов подписаха договора за Втория воден цикъл на Смолян

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и управителят на „ВиК“ ЕООД Смолян“ инж. Мариян Николов подписаха договор за интегрирания воден проект на агломерация Смолян. Това е първият проект с бенефициент ВиК оператор, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС), съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Дейностите включват рехабилитация на пречиствателната станция за отпадъчни води в Смолян. Ще бъде изградена и реконструирана 14 км водопроводна и 19 км канализационна мрежа. Изпълнението на проекта ще подобри пречистването на отпадъчните води и ще намали чувствително загубите във водопреносната мрежа. Със завършването на проекта от подобрено пречистване на отпадъчните води ще се ползват допълнително 30 000 жители.

Общият размер на инвестицията е 91,3 млн. лв. ОПОС 2014-2020 г. осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 68,2 млн. лв. Срокът за изпълнение на дейностите е 48 месеца.

Вирни се горе