Подобряват селските райони в община Девин с проекти

Подобряват селските райони в община Девин с проекти

Общинският съвет в Девин взе решение за сключване на анекс към договор за отпускане на финансова безвъзмездна помощ от ДФ “Земеделие” по програма за Развитие на селските райони. Предоговарянето е заради изтичане на договора, подписан на 23.10.2009 г. със срок на изпълнение 30 месеца от получаване на 50% авансово обезпечение. Крайният срок за изпълнение на договора се явява 23.04.2012 г.

Проектът е за „Рехабилитация на водоснабдителна и канализационна мрежа с пречиствателно съоръжение за отпадъчни води и подобряване на уличната настилка в село Грохотно.  Рехабилитация на водоснабдителната мрежа и подобряване на уличната настилка в с. Стоманево и рехабилитация на водоснабдителната мрежа в село „Осиково”. Общата стойност на проекта е 4 011 462 лв. Основната цел е подобряване качеството на живот в селските райони в селата Грохотно, Осиково и Стоманево чрез подобряване на достъпа до качествена водоснабдителна и канализационна инфраструктура; подобряване на привлекателността за развитие на бизнеса в селските райони,съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектът включва още „Паркоустройствен проект и благоустройство на гр. Девин – подобекти: кв. „Въртлек” с крайречна пешеходна алея първи и втори етап, централна градска част- площад „Възраждане” и подход към кв. „Въртлек” с крайречна пешеходна алея, гробищен парк на източния подход на гр.Девин – първи етап, автоматизирана подземна поливна система с помпено –хидрофорна система, реконструкция на улична мрежа”. Общата стойност на проекта е 1 740 184 лв. Предвижда се да бъдат осъществени следните дейности – реконструкция на улична мрежа кв. Настан –ул. „Пионерска” и ул. „Радост”, благоустрояване на гр. Девин, кв. „Въртлек” и изграждане на автоматизирана подземна поливна система и помпено-хидрофорна поливна система.

Третият обект е „Рехабилитация на улична мрежа с. Триград и с. Селча” с обща стойност на проекта 1 931 250 лв. Основна цел на проекта е да се подобри привлекателността на средата на живот в двете села. Включени са още Паркоустройствен проект на източния подход и благоустройство на гр. Девин- втори етап, с обща стойност 1 867 470 лв. и др.

Вирни се горе