Подобрява се пътната обстановка в региона

Подобрява се пътната обстановка в региона

Пътната обстановска в Смолянско започна да се подобрява, след падналите валежи от дъжд и сняг. В Смолян главните пътища, както и голяма част от второстепенните градски улици са почистени до асфалт, съобщиха от пътноподдържащата фирма. Продължава работата по разчистване на тесните, третокласни общински пътища. Осем машини на „Титан Клинър” почистват пътната мрежа. Машини почистват и направленията към Мугла и Турян.

Въведени са следните ограничения: всички автомобили да са с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян – Мугла, Смолян – Турян – Пещера, в кв. Езерово, в района на Чепеларе, както и в селата на община Мадан. Заради високите температури и падналия дъжд, снежната маса е превърната в киша, която се почиства сравнително трудно. В трите общини няма затворени пътища.

По разпореждане на кмета на община Смолян Николай Мелемов днес и утре от града се извозва сняг и лед. В акцията са включени три фадроми и четири самосвала на „Титан” и фирма „Красин”. Машините почистват и извозват снега от централната улица – „Хан Персиян” и главната пешеходна зона. Сняг се извозва и от проблемните участъци в кварталите Устово и Райково, както и от кв. „Езерово”, за да се освободи място, както за пешеходците и автомобилите, така и за новите снеговалежи, които се очакват в понеделник и вторник. Заради акцията по извозване е затруднено движението по ул. „Хан Персиян”. Разминаването на автомобилите се регулира от полицаи.

Вирни се горе