Почистват основно главните транспортни връзки на Смолян

Почистват основно главните транспортни връзки на Смолян

За пръв път от години улица “Тракия” между смолянските квартали Райково и Устово грейна почистена. В продължение на няколко седмици служители от програмите за заетост към община Смолян почистваха главният път, по който минава и трафикът към Мадан и Кърджали от отпадъци, треви, храсти и дървета.

Събрани са над 10 тона отпадъци, които от вчера се товарят и извозват с машини на почистващата фирма “Титан Клинър”. Освен по-чиста, улицата е и по-безопасна, тъй като са премахнати множество дървета, които ограничаваха видимостта и пречеха на пешеходците, движещи се по тротоарите . В района се намира една от големите гимназии в града, както и множество промишлени предприятия със стотици работници. До дни събирането на отпадъците от клони, както и пясъкът, събран в чували ще бъдат превозени до съответните депа. Формираните дърва за огрев след почистването ще бъдат съхранени в склад на общината.

Усилено се работи и по прочистването на околовръстното шосе на Смолян. Там също се премахват опасни дървета, клони, храсти и треви. Извършва се почистване на дъждопреливните канавки от пясък и ситни камъни. Периодично машините на “Титан” извозват формираните отпадъци. Почистването на околовръстното ще продължи и през септември, тъй като от години не е правено подобно мащабно почистване.

Акцията се приема изключително добре от гражданите, тъй като по този начин пътуването е по-безопасно. Благодарение на почистването има по-добра видимост към пътни и указателни табели, които до сега се губеха с разлистването на дърветата, което бе сериозен проблем за туристите, идващи за пръв път в региона.

Вирни се горе