Почетен Плакет за 40 –годишнината на детска градина „Слънце”

Почетен Плакет за 40 –годишнината на детска градина „Слънце”

Почетен Плакет от кмета на община Смолян Николай Мелемов връчи неговата заместничка Венера Аръчкова на директорката на ДГ „Слънце” Диляна Щереваа. Поводът е 40 години от създаването на детското заведение. Годишнината бе отбелязана в препълнената зала 1 на РДТ , където малките таланти пяха, танцуваха и показаха завидни артистични умения, с което заслужиха и аплодисментите на публиката. Освен Плакета, общинското ръководство даде и парична награда на детската градина от 1000 лв. , която е гласувана с Решение на Общинския съвет-Смолян. Зам.-кметът Аръчкова поздрави от името на кмета Мелемов колектива на ДГ, децата и родителите: „ Най-сърдечно Ви поздравявам по повод отбелязването на 40- годишнината на Детска градина „Слънце“ – Смолян. За мен е чест, че мога да бъда съпричастна към това вълнуващо събитие. 40 години вашето уважавано детско заведение се радва на обществено признание и подкрепа, заслужени с топли майчини грижи и професионализъм за възпитанието и обучението на стотици родопски деца.

Детска градина „Слънце“ е сред най-желаните и най-обичаните за предучилищно образование в град Смолян. Постиженията на нейните малки обитатели и таланти са най-голямата гордост, радост и отплата за всички, допринесли с любов и всеотдаен труд за престижа на детската градина”, посочи в словото си Аръчкова. Тя пожела творчески успехи, да пребъде детската градина, а ние да бъдем признателни към всеотдайния труд на детските учители и грижите, и топлината, които полагат за възпитанието на нашите деца.

Щерева поздрави колегите и гостите, уважили празника на „Слънце”. Тя каза, че началото на детското заведение е поставено на 16 октомври 1978 г. За този период са преминали над 1000 възпитаници. Сега има пет групи, в които се обучават и възпитават 149 деца от един невероятен екип, в който си партнират младостта и опита. Празникът на „Слънце” уважиха много гости, родители, бивши възпитаници и директори на детското заведение. Сред гостите бе зам.-областният управител Владимир Гърбелов.

Вирни се горе