По пътя Девин – Михалково има свлачище, сняг вали на Пампорово и в Смолян

По пътя Девин – Михалково има свлачище, сняг вали на Пампорово и в Смолян

В курорта Пампорово и Мечи чал вали сняг, натрупаната снежна покривка там е около 20 см. Сняг вали и в Смолян, но засега няма заснежени участъци.

Ограничено е движението по път III-866 Кричим – Михалково, поради отстраняване на скална маса в следствие на срутване, съобщиха от АПИ тази сутрин.

Над 50 машини са обработвали пътните настилки по високите части на Смолянско, пътищата са проходими при зимни условия, съобщиха от Областно пътно управление в Смолян. Имаше въведени редица ограничения на пътни участъци, които в последствие отпаднаха.

Отпада ограничението за всички МПС да се движат с вериги през проходите „Пампорово“ и “Превала". През проход "Превала” остава ограничено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, съобщиха от АПИ.

Отпада ограничението и за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проход „Рожен“ и по път ІІІ-866 Девин – с. Михалково.

Температурите в региона варират от-5 до плюс един градус.

По данни на Планинската спасителна служба в Пампорово, там продължава да вали сняг, натрупаната снежна покривка е около 20 см.

Вирни се горе