Писателят Димитър Златев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Чепеларе"

Писателят Димитър Златев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Чепеларе"

На извънредно тържествено заседание на общинския съвет, на 20.05.2016 г. общинските съветници взеха решение писателят Димитър Златев да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Чепеларе”.

Г-н Димитър Златев тази година отбелязва своя 80 годишен юбилей, той винаги е присъствал в обществения и културен живот на Чепеларе. Учител, университетски преподавател и автор на множество разкази и стихове посветени на Родопите – Димитър Златев с право може да се нарече достоен чепеларски просветител, вдъхновител и културен деятел.

Димитър Златев е член на съюза на българските писатели от 1994 г., известен е със своята белетристика, поезия, критика и превод на стихове от руски език. Носител е на много награди за литература, сред които от СБП за принос към съвременната българска литература Посмъртно за почетен гражданин на Община Чепеларе бе обявен Бялко Кокудев – дългогодишен учител, който загина, опитвайки се да спаси човешки живот при пожар преди няколко месеца.

Почетен знак на Община Чепеларе получиха инж. Йордан Куртев, инж. Людмил Лалов и Георги Атанасов – треньор на мъжкия национален отбор по сноуборд и на носителя на големия кристален глобус Радослав Янков.

Вирни се горе