Паздравителни писма изпрати председателя на УС на НСОРБ Дора Янкова по повод Деня на българската община

Паздравителни писма изпрати председателя на УС на НСОРБ Дора Янкова по повод Деня на българската община

В поздравителните адреси пише:"Приятно ми е да ви поздравя по повод Деня на българската община, да ви пожелая здраве, семейно благополучие, професионална реализация и обществено признание на вашия труд.

В днешното време е изключително отговорно да бъдеш общински служител, да служиш на хората, да помагаш за решаването на техните сложни проблеми, да браниш интересите на държавата и да останеш морално чист, всеотдаен и искрен пред хората от местната общност и пред отечеството. Знам, че зад тази отговорност не стои най-адекватното възнаграждение, в много случаи професионалните възможности надвишават финансовата обезпеченост, напрежението е многократно по-високо от човешката благодарност. Затова не всички оцеляват в нашата работа, но онези, които открият себе си и своето призвание в нея, остават за цял живот и превръщат хорските грижи в собствена грижа и лична съдба.

Въпреки трудностите, искам да ви уверя, че хората разчитат на нас, вярват в нашия професионализъм, в чисто човешкото ни отношение към тях, в готовността ни да им помогнем във всеки момент, когато искат това от общинската администрация. На нашите плещи се крепи държавността. В нашите ръце са законите и нормите, от нашето умение зависи тяхното справедливо прилагане.

Като ви поздравявам с Деня на българската община, аз ви желая да постигнете онзи баланс между личната реализация като хора и специалисти и интересите на общината, за да спечелят хората, родния край, родината.

Честит празник!

ДОРА ЯНКОВА – КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА НСОРБ

Вирни се горе