Пътят Смолян-Средногорци остава затворен

Пътят Смолян-Средногорци остава затворен

Пътят Смолян-Средногорци остава затворен за движение за всички моторни превозни средства, заради близо 400 тона смъкнала се скална маса на пътните платна. Днес в обрушването ще се включат и пожарникари, които ще тестват горния край на свлачищтето, което създава сериозни проблеми след затопляне на времето.

„Разчистваме от вчера, но скалната маса е над 400 тона. Правим всичко възможно да освободим поне едното платно и движението по него да бъде пуснато днес следобед, но това ще стане ясно малко на по-късен етап, едва след като пожарникарите минат и разберем, какво е състоянието на горната част, тъй като постоянно продължават да падат камъни“, коментира Хари Малинов от фирмата, извършваща разчистването на свлачището.

„Пътят ще е затворен поне до обяд, като евентуално може да се удължи времето, тъй като работата е много и непредвидима“, коментираха и от Областно пътно управление.

Заради свлачище е затворен е и пътя Рудозем-Смилян и така единственият обходен път, който да свързва общините Мадан, Златоград, Рудозем и Кърджали със Смолян остава Рудозем-Фатово-Смолян. Въпросната отсечка е доста натоварена през последните дни, тъй като целият трафик е пренасочен към нея и от пътните служби призовават водачите за внимателно шофиране и по-голяма бдителност. Опасността от падащи камъни на територията на Смолянско си остава, а от сутринта на доста места вали дъжд.

Вирни се горе