Пътят Смолян –Мугла е отворен за движение

Пътят Смолян –Мугла е отворен за движение

Пътят Смолян –Мугла е отворен за движение на автомобили , след като в продължение на повече от 24 часа бе блокиран от свлечени снежни маси и паднали дървета,съобщиха от снегопочистващата фирма.

Почти два дни четири машини на фирма „Титан” разчистваха лавините, паднали в участъка между местността ”Зелените бараки” и връх Новак.Пътят е проходим при зимни условия-задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета.Снежната покривка в района на селото е близо 250 см., а на места преспите около пътя са високи по три метра. Екипите на фирмата премахнаха около 30 дървета, препречили пътното платно .

Шосето е широко между 2.50 и 3 метра, а през 20 метра са направени и „джобове” за разминаване на автомобили. Пътят към селата Турян и Пещера също е разчистен, като всички автомобили трябва да са с вериги. В Смолян пътната обстановка остава влошена, заради обилното снеготопене 15-сантиметровата снежна покривка се превърна в киша, която се почиства трудно. Тази нощ екипите на „Титан” ще работят по разчистването на третокласните улици.Заради очакваните обилни снеговалежи е осигурено 24-часово дежурство.

Вирни се горе