Патриотичен фонтан вече посреща туристите в чепеларското село Забърдо

Патриотичен фонтан вече посреща туристите в чепеларското село Забърдо

Патриотичен фонтан посреща жителите и гостите на чепеларското село Забърдо. Фонтанът се намира на центъра на селото и бе открит днес на обяд с курбан.

Новата атракция е в цветовете на българския трибагреник и от него звучат патриотични песни. Той е изграден в рамките на един месец и струва 12 000 лева, предаде Дарик.

„24 часа в денонощието само патриотични песни пее. Направили сме го бяло, зелено, червено, вечерно време огрява целия площад. Много млади хора има тука, а през лятото идват и много туристи, коментира кметът на с. Забърдо Валентин Черпоков.

Неговата идея, е хората да видят, че и в Родопите хората не се борят само за оцеляването, а и търсят развитие. Национален трибагреник посреща туристите още от първите къщи в селото, а холивудският надпис се е превърнал в емблема на родопското село.

Лятото, районът се посещава от близо 20 000 души. На най-голям интерес се радват „Чудните мостове“, а Статуята на родопското гостоприемство посреща туристите с химна на Родопите още на главния път Пловдив-Смолян.

В самото село гостите имат възможност да се завъртят на Забърдовското колело. Младите двойки пък могат да направят гадание за пола на своето бебе в старобългарска юрта, зареждаща с енергия.

Вирни се горе