„Титан Клинър” направи пълна проверка за работата на машините при зимни условия

„Титан Клинър” направи пълна проверка за работата на машините при зимни условия

Пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” извърши генерална проверка за работа при зимни условия. В присъствието на директора инж. Христо Христов специализираните машини извършиха обход на определените маршрути в Смолян. Машините преминаха участъците, съгласно утвърдените графици и маршрути. Общо 23 единици специализирана техника ще поддържа през зимния сезон общинската пътна мрежа в Смолян, както и пътищата Смолян- Турян, Смолян- Мугла, кв. Езерово и „Смолянски езера”.

Две от машините са малогабаритни за поддържането на тротоари, площади и пешеходни зони. Три са специализираните машини с пясъкоразпръсквачки за механично опесъчаване на улиците, заедно с два самосвала за ръчно разхвърляне на пясък и сол. Тази зима пътят за село Мугла ще поддържат два 7-тонни верижни булдозера и колесен снегорин. Фирмата разполага с 1000 тона сол и над 5000 кубика пясък. „Имаме пълна готовност да започнем поддържане на пътната мрежа”, декларира след инспекцията управителят инж. Христов. Готови са и графиците на служители по чистота, които ще почистват тротоарите, автобусните спирки и обществените зони.Създадена е добра координация с община Смолян, откъдето също ще поставят задачи за поддържането на пътищата.

Напълно готова е техниката, която ще почиства и общинската пътна мрежа в град Чепеларе и община Мадан. Заедно с ръководствата на двете общини са изготвени съответните графици и маршрути. „Нямаме участъци в трите общини, които да са без хора и техника”, категоричен бе инж. Христов. Осигурено е и 24- часово дежурство в офисите на фирмата. На телефони 0301/6-22-98, 0886859487 и 0885739939 гражданите по всяко едно време ще могат да подават сигнали за проблемни участъци, а и да се информират за пътната обстановка в Смолян, Чепеларе и община Мадан.

Вирни се горе