Пътищата в Смолян и Чепеларе са почистени и опесъчени

Пътищата в Смолян и Чепеларе са почистени и опесъчени

Този път снегът не ни изненада, пътищата в общините Смолян и Чепеларе са почистени и опесъчени.

С над 13 машини на терен снегопочистващата фирма “Клинър” ООД почисти и опесъчи пътищата в общините Смолян и Чепеларе. През изминалото денонощие над 20 см е натрупаната новата снежна покривка в двете общини. Продължават слаби валежи от сняг на отделни места, а температурите са от -4 до +1 °С. Пътищата в цялата област са обработени, почистени и опесъчени, движението е нормално за зимната обстановки . “Тази година фирмата е закупила и нови машини, с които пробива пътища и почиства улици и тротоари”, съобщиха за SmolyanNes.com от Клинър ООД. Две машини пробиват пътя за смолянското село Мугла, където натрупаната снежна покривка на пътя е 1 метър. Приоритет са главните пътища, след което се почистват второстепенните и третостепенните улици в областния град. Чистят се и тротоарите.", коментираха от “Клинър” ООД.

“Апелирам към гражданите да не паркират автомобилите си на пътя, тъй като и този път имахме големи затруднения с почистването на малките улици, които са задръстени с коли и моля смолянчани да не хвърлят снега от тротоарите на пътя”, коментира за SmolyanNes.com заместник кметът на община Смолян инж.Мариана Цекова. Този път фирмата се справи много добре, пътищата са почистени и опесъчени, Областно пътно управление-също",заяви инж.Цекова. Подадените сигнали в община Смолян относно пътната обстановка на територията на общината през изминалото денонощие са 4-5 бр. коментираха от общинската администрация.

Пътната обстановка в Област Смолян е спокойна, нормална и обичайна за зимния сезон,съобщи и кметът на община Чепеларе Славка Чакърова. “Републиканският път, преминаващ през Чепеларе и к.к.Пампорово е в отлично състояние! Отпадат ограниченията за движение на МПС с вериги. Към момента остават ограниченията за товарни автомобили.Почистени и опесъчени са пътищата до населените места в Община Чепеларе”, коментира още кметът на родопската община.

"Ситуацията засега е спокойна, настилките се обработват, няма населени места с нарушено водоподаване или прекъснато електрозахранване“, коментира областният управител Недялко Славов.

Вирни се горе