Паспортна служба ще приема заявления за нови лични карти за жителите на община Доспат

 Паспортна служба ще приема заявления за нови лични карти за жителите на община Доспат

Паспортна служба ще приема заявления за нови лични карти за жителите на с. Късак, с. Любча, с. Црънча и с. Чавдар в дните от 26 до 30 март и от 10 до 13 април

Както обявихме вече, Кметът на Община Доспат г-н Елин Радев предприе стъпки към улесняване на гражданите, на които предстои издаване на нови лични документи, в резултат на именуването на улиците в с. Любча, с. Црънча, с. Късак и с. Чавдар.

С настоящото съобщение ви информираме, че в Полицейски участък – гр. Доспат ще се организират изнесени приемни на ПАСПОРТНА СЛУЖБА – гр. Смолян, където ще се подават заявления за издаване на нови лични документи, както следва:

От 26 до 30 март включително – първа приемна; От 10 до 13 април включително – втора приемна.

РАБОТНО ВРЕМЕ НА ПАСПОРТНА СЛУЖБА:

В ПОСОЧЕНИТЕ РАБОТНИ ДНИ:

ОТ 08,30 ДО 12,00 ЧАСА ОТ 13,00 ДО 17,30 ЧАСА

ОБЕДНА ПОЧИВКА: ОТ 12,00 ДО 13,00 ЧАСА

Всеки, който вече има сменен постоянен адрес чрез кметствата в с. Късак, с. Любча, с. Црънча и с. Чавдар ще може да си подаде документи за нови лични документи.

С настоящото съобщение ви уведомяваме, че тези от вас, които имат намерение за смяна на лични документи, трябва първо да си подадете заявления в кметството за промяна на настоящия и постоянния адрес. След това да си подадат заявления в Паспортна служба с изнесено работно място в ПУ – гр. Доспат.

Във връзка с издаването на личните карти ви уведомяваме, че таксите за обикновената услуга /един месец/ са както следва:

  • 18 лева;

  • за лица от 58 до 70 годишна възраст – 11 лева;

  • за лица над 70 годишна възраст и за лица, навършващи 14 годишна възраст /първа лична карта/ издаването на лична карта е безплатно.

Моля за допълнителни въпроси се обръщайте към кметовете на населените места или на телефон 0895 532 700 /инж. В. Калфов, секретар на Община Доспат/.

Вирни се горе