Парад на ретро автомобили се проведе в Златоград

Парад на ретро автомобили се проведе в Златоград

На 28 август в гр. Златоград се проведе парад на ретро и класически автомобили, организиран от единствения на Балканския полуостров „Дамски автомобилен клуб Класик”,съобщиха от общината. Жителите и гостите на Златоград имаха удоволствието да се насладят на уникални ретро и класически автомобили, съхранени и реставрирани от български колекционери. На ретро парада се събраха 46 екипажа от цялата страна.

След оспорвано обсъждане Кметът на гр. Златоград г-н Мирослав Янчев, присъди голямата награда на Златоград на Бентли 1954 г., чиито горди собственици са Татяна и Стоян Петрунови. Победителите в парада ще имат възможност да се насладят на един уикенд в Златоград, съчетавайки почивката си с еднодневна разходка до плажовете на Бяло море. Достойни подгласници на първото място станаха Пакард 300 1951 г. – със собственици Иван Стратиев и Миглена Аврамова и Мерцедес 170 С 1950 г., притежание на един от най-големите български колекционери – Николай Колев и съпругата му Ксанта.

Дамският автомобилен ретро клуб Класик, в лицето на своя председател Ваня Антонова също награди участниците като първо място взе Ягуар XJS 1984 г. със собственик Ивайло Тюфекчиев, а за цялостен принос в ретро движението бе удостоен инж. Антон Антонов. След награждаването под ескорт ретро автомобилите направиха почетна обиколка в Златоград, като разгледаха природните, историческите и архитектурните забележителности на града.

В следобедните часове на деня всички дами имаха удоволствието да опитат от известното златоградско въртяно кафе, приготвено на горещ пясък и златоградска баклава. Мероприятието се проведе със съдействието на община Златоград и спонсорството на винарска изба „Todoroff”, Мото-пфое, „Ретро Петроний” ЕООД, „ГОТИ” ООД, „МУЛТИКЕР” ЕООД и др.

Вирни се горе