Пантелей Мемцов уважи честванията на град Куманово

Пантелей Мемцов уважи честванията на град Куманово

На 11 ноември т.г град Куманово чества 500 години от основаването на града и 75 години от освобождението му .

Като официален гост на празника бе поканен Панталей Мемцов, председател на Общински съвет – Чепеларе. Поканата беше изпратена от градоначалника на община Куманово – Максим Димитриевски и председателя на Общински съвет Атина Мургашанска.

Събитието се проведе в два последователни дни – 10 и 11 ноември 2019г. Първият ден от празника започна със спортно събитие, а празничната програма продължи с изложба на изящните изкуства в Галерия „Кумановски“. Вечерта завърши с грандиозен концерт, а на следващия ден беше отдадена почит, чрез поднасяне на венци и цветя пред Мемориалния комплекс.

Целта на посещението беше да се надградят добрите взаимоотношения между двете общини в сферата на културата, възможността за туризъм в „Четири сезона“ и спорта. По време на престоя си в община Куманово г-н Мемцов и г-н Димитриевски обсъдиха още възможността за бъдещо партньорство по различни социални иновативни практики между двете общини.

Панталей Мемцов благодари на градоначалника – Максим Димитриевски, като изказа задоволството си от поканата и топлото посрещане.

Вирни се горе