Пампорово без сух режим по време на баловете

Пампорово без сух режим по време на баловете

На 24 май градът отбелязва своя празник

Кметски бойкот на сухия режим по изборите ще има в Чепеларе. Градоначалникът Тодор Бозуков отказва да издаде традиционната заповед, с която се забранява алкохола в деня за размисъл, съобщи Нова ТВ.

Три причини изтъква кметът за своето решение. Първата е абитуриентските балове, които се провеждат по това време на годината. Втората – Празникът на славянската писменост. Третият довод, обаче изглежда е най-важният за Чепеларе – 24 май е празникът на града.

До неотдавна кметовете бяха длъжни по закон да забранят алкохола и тържествата по избори. Сега имат право сами да решат това.

Пампорово също няма да бъде на сух режим за баловете, обяви кметът Тодор Бозуков.

На територията на община Чепеларе са по-голямата част от хотелите, в които се провеждат по традиция абитуриентските празненства. “Няма да забранявам нито събирането на хора, нито употребата на алкохол в Пампорово по време на изборите, тъй като в курорта няма изборни секции и няма как да бъде нарушен изборният процес”, заяви Бозуков. Градоначалникът каза, че не желае да проваля паметните събития за зрелостниците с неоправдани забрани.

Досега за балове в Пампорово са дали заявки около 1200 абитуриенти от Смолянско, Пловдивско и от страната, съобщи от своя страна председателя на Регионалната туристическа асоциация “Родопи” Пантелей Мемцов. 870 са дванадесетокласниците на Смолянска област, сочат данните на Регионалния инспекторат по образование в Смолян. Повечето ще карат баловете си в Пампорово, като училищата от областния Смолян единодушно са избрали курорта да празвунат.

Вирни се горе