Овладяна е кризата с отпадъците в Смолян

Овладяна е кризата с отпадъците в Смолян

Овладяна е кризата с боклуците в Смолян. След 10 часа услена работа към 19.00 часа са събрани и извозени около 90% от бобрите в различните части на града,съобщиха от фирма “Титан Клинър”.

В ударното извозване на смет се включиха две специализирани машини от Кърджали с осем души персонал, сметосъбирачна машина от Мадан, както и машината, събираща сметта в Чепеларе.

До 22.00 часа ще бъдат събрани и кошовете в крайните и тесни улички, а през нощта самосвали ще доизвозят боклуците, струпани временно в базата на „Титан”.

Директорът на „Титан Клинър” Христо Христов и управителят на фирмата в Смолян Владимир Росенов инспектираха акцията по почистване улица по улица.

Над 30 души от чистота също продължават с оборка около контейнерите, както и разчистването на снега, който блокира съдовете за смет и направи тяхното извозване невъзможно за машините. Голям проблем се оказаха тесните улици, блокирани от леки автомобили. Там отпадъците се изкарваха на ръка до камионите.

Акцията за почистване на Смолян продължава и утре като ще се обърне внимание основно в селата.

Гражданите също могат да подават сигнали за непочистени отпадъци на телефона на фирмата 62298.

Освен битови отпадъци, много бобри бяха напълнени с пепел, строителни материали и оборска тор, което е абсолютно забранено. Христов посочи, че строителните отпадъци повреждат пресите в сметосъбирачките. Заради нерегламентираното изхвърляне на забранени отпадъци от фирмата ще засилят контрола и ще подават сигнали в отделите по екология.

Вирни се горе