“ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ” ОРГАНИЗИРА ГОРУБСО-МАДАН

“ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ” ОРГАНИЗИРА ГОРУБСО-МАДАН

На 21-ри август 2019 г. /сряда/, от 8:00 до 14:00 часа, „Горубсо – Мадан“ АД, отваря врати към дълбините на рудник „Петровица“, кв. „Бориева“. Във връзка с въвеждането на новия минен модел, всеки желаещ ще има възможността да разгледа минна техника от най-ново поколение – челни товарачи, пробивни минни карети и подземни камиони, както и да се запознае с процесите на добив на оловно-цинкова руда в подземни условия.

На заинтересованите предоставяме възможност за посещение и на Централна минно-спасителна служба, където могат да се видят новата минно-спасителна апаратура и обновеният автопарк. Часове за посещение: 8:00 – 14:00 ч.

Припомняме, че по повод Празника на града и Деня на миньора, „Горубсо-Мадан” АД организира и спортен крос под мотото „УЧИМ, РАБОТИМ И СПОРТУВАМЕ”, който ще се проведе на 22-ри август 2019 г., от 10.00 часа.

Стартът ще бъде даден пред административната сграда на „Горубсо-Мадан”, като участниците ще бягат по следния маршрут:

от административната сграда на „Горубсо”, през моста по ул. „Обединение”, до сградата на Минно-спасителна служба, през малкия мост към Спортната зала и след това по ул. „Явор”, до финала, който е пред административната сграда на „Горубсо”. Състезанието включва две обиколки за възрастни и една за деца до 14-годишна възраст.

Записването за участие в кроса ще се извърши в деня на спортното събитие, от 9.00 до 10.00 часа, пред сградата на „Горубсо – Мадан” АД.

Вирни се горе