Ден на отворените врати в Окръжна прокуратура-Смолян

Ден на отворените врати в Окръжна прокуратура-Смолян

Ежегодно от 2013 година насам, от органите на съдебната власт се организира „Ден на отворените врати“ за ученици, студенти от юридически факултети, граждани, медии. Тази година провеждането на този ден от страна на Окръжна прокуратура гр. Смолян е организирано съвместно с другите органи на съдебната власт, а именно Районен съд гр. Смолян, Районна прокуратура гр. Смолян и Окръжен съд гр. Смолян.

В 14:00 часа ще се проведе съдебно заседание в съдебна зала на Районен съд гр. Смолян на ет. 2, по Наказателно дело от административен характер, на което са поканени да присъстват ученици от 8-ми клас на I-во СУ „Св.Св. Кирил и Методи“ гр. Смолян. След съдебното заседание разходката ще продължи на ет. 3 на съдебната палата, където съдия от Окръжен съд гр. Смолян и прокурор от Окръжна прокуратура гр. Смолян ще проведат разговори и беседи в една от съдебните зали, където ще бъдат засегнати темите относно предоставяните съдебно-административни услуги както в Окръжна прокуратура гр. Смолян, така и в Окръжен съд гр. Смолян. Ще се проведе „Разходка“ из съдебната палата, кабинетите на прокурорите и служителите, съдебните зали.

Прокурор Станчо Станчев от Окръжна прокуратура гр. Смолян ще запознае учениците със структурата на съдебната система, спецификата на работа на магистратите и конкретните функции изпълнявани от Окръжна прокуратура гр. Смолян. Ще бъде обърнато внимание на Правилата за посещение в съда и в съдебните зали.

Вирни се горе