Откриват "Синя стая" и в Смолян

Откриват "Синя стая" и в Смолян

На 28 август (вторник) в 15,00 часа в гр. Смолян ще бъде открита „Синя стая” за изслушване на деца жертви и извършители на престъпления. Това е шестото помещение за щадящо изслушване на малолетни и непълнолетни, изградено от Министерството на правосъдието с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество по проект „Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца” по Тематичен фонд „Сигурност”.

Помещението е предоставено безвъзмездно от Община Смолян. Партньор по проекта са още Окръжен съд – Смолян и Районен съд – Смолян.

На откриването ще присъстват заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов, представителят на швейцарското междинно звено Олга Йончева, кметът на Община Смолян – Николай Мелемов, зам.-председателят на Окръжен съд Смолян – Недко Симов, председателят на Районен съд Смолян – Петър Маргаритов, районният прокурор на Смолян – Георги Кърпаров, зам. директорът на ОД на МВР Смолян – Димитър Ежев, председателят на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни – Марин Захариев, директорът на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ – Петя Пампорова, Елена Караджова от отдел „Закрила на детето“ и др.

„Синята стая“ се намира на бул. „България“ № 12 – Източно крило, етаж 5

Вирни се горе