Николай Бояджиев: Бюджетът, който сътвори ОбС е правен в Мадан

Николай Бояджиев: Бюджетът, който сътвори ОбС е правен в Мадан

„Има няколко момента относно бюджета, които са фрапиращи. Първо няма обществено обсъждане и това е факт. Дали, колко и кой – няма значение, но никой от общинските съветници не си помисли, че трябва да направят обществено обсъждане“ заяви кметът относно жалбата му за гласувания от ОбС бюджет. „Второ – обсъждаме един бюджет, който не е правен в Рудозем. Заявявам най-отговорно, че бюджетът, който сътвориха е правен в Мадан, от група депесари в община Мадан, които са помагали на г-н Пехливанов в сътворяването му“,съобщи в интерю за Рудозем днес,кметът на Рудозем Николай Бояджиев.

„Има ли нужда да коментираме заплатите – не може един служител с висока квалификация работещ в администрацията да получава 320 – 330 лв., а господата от ОбС, за които в никакъв случай не мога да кажа, че са толкова натоварени, да вземат 350 – 400 лв. Винаги съм смятал, че трябва да има поне малко местен патриотизъм“, добави Бояджиев.

Кметът каза още, че „бюджета на общината е основното нещо, с което общинските съветници се занимават и тъй като са неграмотни – щом се налага да им дават акъли – при положение, че са властвали 4 години, имайки предвид, че човекът, който прави бюджета е председател на ОбС 4 год. и изведнъж всичките, без оглед на политически партии толкова са „внимавали в час“, че са забравили как се прави бюджет. Всеки един нормален човек в никакъв случай не би допуснал такова нещо“.

Бояджиев заключи, „друго не мога да направя, освен да възразя по същество, защото са заложени много подводни камъни, така че всичко това е достатъчно основание, за да се направи една аргументирана жалба или по-точно възражение и да се оспори това недоразумение, което са сътворили общинските съветници“.

Вирни се горе