От Доспат до Сърница вече се пътува за 20 минути

От Доспат до Сърница вече се пътува за 20 минути

От 20 до 25 минути продължава пътуването от гр.Доспат до гр.Сърница, след направения основен ремонт на пет километровата отсечка от разклона за гр.Сърница в посоката Доспат – Сърница. Преди се пътуваше за около час споделят жители от двата града. Пътят бе осеян с огромни дупки и много бавно се изминаваше отсечката.

Основният ремонт на тази отсечка, попадаща в област Смолян е на стойност от 1 700 000 лева, а средствата са осигурени от Агенция пътна инфраструктура, благодарение на активната намеса и съдействие на Кметът на Община Доспат Антим Пържанов и Председателят на ОбС Доспат Елин Радев. Изпълнението на ремонтните дейности се извърши от поддържащата фирма към Областно пътно управление Област Смолян „Трейсгруп” – гр.Смолян.

Пътят Доспат – Сърница е от ключово значение за региона, особено за развитието на туризма – изминава се дължината (около 18 км.) на язовир „Доспат”, който е втория по големина в България. През миналата година част от  пътя  е рехабилитиран. Състоянието на отсечката сега е много добро и за кратко време става придвижването в двете посоки.

Вирни се горе