От 1 окномври в община Мадан стартира обществена трапезария

От 1 окномври в община Мадан стартира обществена трапезария

От месец октомври 2014 г. Община Мадан продължава реализирането на проект за предоставяне на социалната услуга „Обществена трапезария”, финансиран от Министерството на труда и социалната политика, Фонд „Социална закрила”.

Във връзка със стартиране отново на проекта, община Мадан започва процедура по приемане на документи на лицата, желаещи да се възползват от социалната услуга „обществена трапезария”. Този вид услуга включва предоставянето на безплатна храна за обяд – супа, основно ястие и хляб, с планирано начало от 01.10.2014 г. до 31.12.2014 г. За началната дата избраните потребители ще бъдат своевременно уведомени, както и за местата, където ще бъде предоставяна услугата.

Потребители на социалната услуга могат да бъдат: • Лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане; • Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; • Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/; • Скитащи и бездомни деца и лица. Лицата, които желаят да бъдат включени като потребители на услугата подават заявление-декларация по приложен към настоящата обява образец (Приложение № 4) до доставчика на социалната услуга (ОБЩИНА МАДАН) по постоянен адрес или настоящ адрес, ако е различен от постоянния. Заявление-декларация за ползване на услугата от дете се подава от неговия законен представител. Необходимо е кандидатите, при подаване на заявленията-декларации да представят следните документи: • Документ за самоличност (лична карта, паспорт); • Ако в семейството има деца, родителите да представят акт за раждане на децата; • Кандидати, освидетелствани от ТЕЛК да представят копие от Експертно решение на ТЕЛК; • Безработните кандидати да представят регистрационен картон от Дирекция „Бюро по труда”. Документите за кандидатстване по проект „ОБЩЕСТВЕНА ТРАПЕЗАРИЯ – МАДАН” ще се приемат от 18.09.2014 г. до 26.09.2014 г. / включително / в административната сграда на община Мадан, етаж 2, офис № 201. Заявленията и придружаващите документи ще бъдат разгледани от специално създадена общинска комисия, която ще има за цел да установи истинността на обстоятелствата, декларирани в подаденото заявление; да идентифицира специфичните потребности на лицето – социално-битово и медико-социално състояние на кандидат потребителя и да установи необходимостта и потребността на лицето и/или членовете на семейството. След приключване на приема, на 30.09.2014 г., 16.00 часа всеки подал заявление-декларация може да провери дали е одобрен в изнесения списък на информационното табло на етаж 1 в сградата на община Мадан, който ще бъде публикуван и на интернет страницата на общината: madan-news.com, рубрика „Обяви”. Предоставянето на храната ще продължи до края на годината, всеки работен ден от понеделник до петък.

Вирни се горе