Остават в сила ограниченията за движение на автомобили по пътя Смолян- Мугла

Остават в сила ограниченията за движение на автомобили по пътя Смолян- Мугла

Подобрява се пътната обстановка в общините Смолян и Чепеларе. Валежите от сняг спряха навсякъде, а вятърът утихна. Времето е слънчево и ясно. Отпадат ограниченията за движение с вериги, без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала и Пампорово, във високата зона на Чепеларе и по пътя Смолян- Турян. В сила остават ограниченията за движение по направлението Смолян- Мугла в участъка след Затворническо общежитие. Участъкът се почиства и обработва със сол.

Най-дебела е снежната покривка в околностите на връх Новак по пътя за село Мугла – 20см. Толкова е покривката и на Пампорово. 19см. е снегът на Рожен, 7 см. в село Мугла.

Четири специализирани автомобила на „Титан Клинър” продължават опесъчаването и осоляването на улиците в Смолян и Чепеларе. Пътят за село Турян е опесъчен и нормално проходим. Отстранено е падналото дърво, което затрудняваше движението. Във високите и открити планински части има навявания от сняг, които на места стигат до 40см. Около 6 са сигналите подадени към 09.30 часа в базата на почистващата фирма за заледени участъци от дежурният в община Смолян. Към всички е изпратена техника за обработка със сол и пясък.

Вирни се горе