Остава в сила часовият график за движение по пътя Смолян - Средногорци - Мадан

Остава в сила часовият график за движение по пътя Смолян - Средногорци - Мадан

Графикът за преминаване на автомобили ще действа още девет дни

Часовият график, по който става пропускането на моторни превозни средства по пътя Смолян-Средногорци- Мадан, в района на свлачището на разклона с. Тикале, се удължава с девет дни.

Това съобщиха от дежурната част на Областно пътно управление, в Смолян. По принцип, движението по въпросната пътна отсечка трябваше да става само със светофарна уредба от полунощ на 28 септември, но се оказва че срокът е удължен до 5 октомври. Причината, която бе изтъкната за първоначалното отлагане на окончателното пускане на движението в едното платно, бе заради допълнително изграждане на съоръжение, което да служи като двойно подсигуряване за свличане на земна маса и камъни, като уверението на заинтересованите институции бе, че това ще се случи в рамките до 27 септември. Удължаването на срока е именно заради продължаване на изграждането на втората защита.

„Трафикът се осъществява в една пътна лента, в часове от 6:30 ч. до 9:00 ч., от 12:00 ч. до 13:00 ч. и от 16:30 ч. до 18:30 ч. В оставалото време движението е ограничено за всички МПС, поради срутена скална маса на пътното платно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.“, се казва в официалният пътен бюлетин на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Движението във въпросния участък се регулира със светофарна уредба, а скоростта е ограничена до 20 км/ч.

Обходни маршрути за автомобили с маса под 12 т. е направеният обходен път през с. Влахово, както и за автомобили с маса над 12 т се използва маршрутът Смолян – с. Чокманово – с. Смилян – Рудозем – с. Средногорци и обратно. Срок до 05.10.2018 г., се казва още в бюлетина на Пътната агенция.

Вирни се горе