Осигуряват работа на почти 500 души от общината по схема "Развитие"

Осигуряват работа на почти 500 души от общината по схема "Развитие"

По заявка на община Смолян, чрез дирекция „Бюро по труда" по схема „Развитие” 481 лица са обучени и се обучават от обучаващи организации по различни специалности – работник поддръжка пътища, строителство и т.н. 283 от тези работници са извън града – в населените места, обяви секретарят на общината Замфир Копчев. Към настоящия момент 74 лица са започнали работа, от 18-ти юни ще бъдат назначени още 200, останалите 159 завършват своето обучение.

Тези специалности ще помагат изключително много да може града да изглежда приветливо. Тези хора свършиха доста по обем работа и досега по програмата – почистване на гробищните паркове, почистване на терените за майските културни тържества и т.н., обясни още Копчев. Новото е, че тази дейност през настоящата година и по тази заявка се извършва, осъществява и контролира изцяло от община Смолян. Досега това бе възложено на Регионалното дружество за заетост и развитие.

Ние преценихме, че по-правилно и по-оперативно може и сами да управляваме всички тези хора. Създадена е организация – на десет души има отговорник, който също е от програмата, добави секретарят.

Вирни се горе