Осигуриха над 8 хиляди лева за разчистването на пътя за Ягодина

Осигуриха над 8 хиляди лева за разчистването на пътя за Ягодина

На община Борино ще бъдат предоставени 8 457 лева за разчистване на пътя до село Ягодина, който от 2 дни е откъснат от света ,заради срутила се скална маса. Това бе решено на извънредното заседание на Междуведоствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Предоставените средства от републиканския бюджет отиват за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствени и кризисни ситуации,съобщават от правителствената пресслужба.

Жителите на родопското село Ягодина от два дни са изолирани от света без пътна връзка. Единственият път за селото бе затрупан от тонове скална маса.

След извършени огледи от експерти единственият възможен начин да се премахне опасно надвиснала скала в проблемния участък,която е около 100 кубика, е да бъде взривена. „Големия взрив” е насрочен за днес, 12 декември,съобщиха от община Борино. Осигурена е специализирана техника, която да започне разчистването на скалните късове веднага след взривяването. Разчистването на падналата скална маса ще продължи няколко дни.

Вирни се горе