"Орфическите мистерии" завладяха Триград

"Орфическите мистерии" завладяха Триград

ТРИГРАД отново възобнови и представи на своите гости магията на историята по тези земи!

За поредна година в Триград се проведоха “Орфическите мистерии”. В центъра на селото бе пресъздаден триградския обичай “Напяване на китки”, а танцьорите от ТА"Багри" и ТА"Празник" пренесоха гостите в света на родопските традиции и танци. Представен бе и филм за “Орфей и Евридика”.

Кметът на община Девин Красимир Даскалов поздрави жителите и гостите на Триград. Той пожела здраве, благоденствие, успехи и празнично настроение на всички местни, гости и приятели на с.Триград. “Посрещаме празника на с.Триград с оптимизъм, вяра и смелост да мечтаем за в бъдеще за един проспериращ български туристически притегателен център в какъвто се превърна Триград-заради чудната си природа и феноменалните си скални образувания. В празничния ден нека са по-смели мечтите ни! В нашите ръце е да променяме настоящето, затова пожелавам на всеки от Вас много нови благодатни начинания за добруването на селото Ви!”, каза кметът на Община Девин.

Празничният концерт започна в 21:30ч. на поляната на хотел “Аркан хан” със спектакъла" Родопски мистерии", с участието на ТА “Празник”- Сандански ,ТА “Багри"-София,гайдарска група “Девин” и други. Страстите се разгорещиха с огненото шоу на “Masters of the dance” Перник, а в по- късните часове купонът продължи с балканските ритми на група “Унисон” и разбиващия рок на "Black rose” Благоевград.

Вирни се горе