Опесъчават улиците в Смолян срещу обледяване

Опесъчават улиците в Смолян срещу обледяване

Проходими при зимни условия са пътищата в общините Смолян, Чепеларе и Мадан. Пътните настилки са мокри, по високите и усойни участъци частично заледени и хлъзгави. Снеговалежът спря навсякъде, но заради силен вятър във високите планински части има виелици и условия за навявания.

Остават в сила ограниченията за движение с вериги, без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян и до високопланинските села в община Мадан. Температурите навсякъде са отрицателни, като към 10.00 часа в Смолян е минус 6 градуса, въпреки че времето е ясно и слънчево. Четири машини на „Титан Клинър” работят за опесъчаването на общинската пътна мрежа в Смолян, една в Чепеларе, 6 в Мадан. Заради навявявания от сняг пътят Смолян- Мугла е проходим само за автомобили с висока проходимост.

Според синоптичната прогноза, с която разполага фирмата студената вълна, обхванала региона ще продължи и утре с температури от минус 5 до минус 11 градуса и нови снеговалежи, които ще образуват покривка от 5 до 10см.,съобщиха от фирма “Титан”.

Вирни се горе