Опесъчават ударно общинските пътища в следващите дни

Опесъчават ударно общинските пътища в следващите дни

Минус 12 градуса е температурата към този час в центъра на Смолян, въпреки ясното и слънчево време. Пътищата в региона са проходими при зимни условия. Въведени са следните ограничения – всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Смолян, Смолян- Пещера- Турян, в района на Чепеларе, както и към високопланинските села в община Мадан,съобщиха от пътноподдържащата фирма.

В община Смолян няма затворени улици и пътища. Шест машини на фирма „Титан Клинър” работят за опесъчаването на общинската пътна мрежа в Смолян. По график тече и сметосъбирането в общината и Пампорово.

Продължава извозването на сняг от централните части на Смолян. През почивните дни в участъка от автогарата до общината бяха извозени около 800 тона лед и сняг, като екипите на „Титан” и „Красин” направиха над 100 курса. Извозването на сняг продължава и днес, като по заявка на общината ще работят фадрома, багер и самосвал на пътноподдържащата фирма.

Тази нощ се очакват още по-ниски температури, като в областта живакът ще падне до минус 20 градуса. Поради тази причина пътищата ще се опесъчават през цялата нощ.

Шофьорите да бъдат внимателни и да проверят охладителната система на автомобила. Желателно е антифризът да е издръжлив до минус 35 градуса, за да не се допусне замръзване на колата, тъй като може да се стигне до затваряне на пътищата.

Вирни се горе