Опасно ниски температури очакват тази нощ в Смолянско

Опасно ниски температури очакват тази нощ в Смолянско

Най-ниските температури от началото на зимния сезон се очакват тази нощ в Смолянско. Пътноподдържащата фирма на общините Смолян, Чепеларе и Мадан – “Титан Клинър” получи предупреждение от метеорологичната служба, че тази нощ температурите ще паднат до минус 13, минус 15 градуса. Към 21.00 часа температурата в центъра на Смолян е минус 7 градуса.

Заради студа, който тази нощ ще обхване Родопите, съществува реална опасност от поледици по пътищата. Екипите на фирмата са в готовност още в 03.00 часа през нощта да започнат опесъчаване на общинската пътна мрежа. От пътноподдържащата фирма, съветват гражданите утре да не излизат с автомобилите си, ако не са оборудвани с нови зимни гуми. Освен това се отправя апел да не се паркира по тесните улици в населените места, тъй като по този начин се затруднява достъпа на специализираните автомобили. Същото важи и за паркирането пред съдовете за смет, които заради паркирани автомобили не могат да се обслужват. Не оставяйте автомобилите си и в района на стръмни участъци, кръстовища, завои и подходи към улиците, тъй като така се затруднява достъпа и понякога е причина техниката да не обработи дадена улица.

От “Титан” ще търсят съдействие от полицията в случаите, когато движението по улиците е затруднено от неправилно паркирани автомобили.

Вирни се горе