Огромна скална маса затрупа пътя Асеновград - Смолян

Огромна скална маса затрупа пътя Асеновград -  Смолян

Огромно свлачище блокира пътя за Смолян и курорта Пампорово.

Огромна скална маса затрупа пътя Бачково – Наречен, в района на Юговското ханче. Дясната лента в посока Асеновград – Смолян е напълно затрупана, прокаран е обход покрай скалите, но движението е изключително затруднено, образуват се опашки.

Някои леки автомобили преминават, но повечето шофьори се връщат обратно в посока Асеновград и Пловдив. Рейсове с туристи, тръгнали към Чепеларе и Пампорово, също поемат в обратна посока.

Вчера при посещението си в Смолян премиерът Бойко Борисов каза, че пътищата към Смолян са строени безобразно. Във връзка с честото активизиране на свлачища в района той посочи, че това ще струва на държавата 300 млн. лв. „Строено е безобразно, такъв път не може да съществува с вертикална стена до него. Или трябва да бъде полутунел – да пази колите или не може да съществува. До 1990 г не е направено нищо, а оттогава досега каква е направено на този път.”, попита Борисов. Премиерът подчерта, че трябва догодина в бюджета да се заложат 300 млн. отгоре и да започват да се правят тези пътища. Борисов допълни, че за пътя Девин – Кричим трябват 15 млн. лв., а в бюджета ги няма.

Снимките изпрати наш читател- Николай Захариев!

Вирни се горе