Одрин иска да се побратими със Смолян

    Одрин иска да се побратими със Смолян

Делегация водена от областния управител на турския град Кютахия,съобщиха от община Смолян.

Кенан Чифтчи се срещна днес с кмета Николай Мелемов, заместника му Марин Захариев и секретаря на общината Замфир Копчев. С политическия елит от гостуващата делегация беше и генералният консул на република Турция в Пловдив Рамис Шен.

Дипломатът поздрави Мелемов с убедителната победа на местните избори и му пожела успехи по време на мандата .Консулът предаде желанието на кмета на Одрин да се побратими със Смолян. Турските гости поканиха градоначалника да посети Кютахия и да продължат разговорите за бъдещото сътрудничество на които на днешната среща беше поставено началото.

Турските гости имат намерение да изградят ски комплекс в община Гедиз към Кютахия и затова са тук, за да обменят опит и идеи.След срещата при кмета Мелемов те заминаха за Пампорово. Кютахия е град в Западна Турция, административен център на вилает Кютахя. Населението му е над 212 000 жители . В града е разположен университет, в който се обучават 25 000 студенти. В Кютахия е развита керамичната индустрия основно производство на плочки и грънчарство.

Вирни се горе