Одобриха проект на община Смолян по "Красива България" за 148 000 лв.

Одобриха проект на община Смолян по "Красива България" за 148 000 лв.

Община Смолян получи одобрение от Управителния съвет на „Красива България" за финансиране на проект, чиято реализация е предвидена през настоящата година. Проектното предложение касае: Изграждане и оборудване на площадка за фитнес на открито и ремонт на лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Септември" – кв. Райково. Общата стойност на проекта с ДДС е 148 000 лв, като съфинансиране ще има и от община Смолян. Отпусната финансова помощ е по мярка „Подобряване на обществената среда в населените места".

Стадион ”Септември” се намира в квартал ”Райково”, гр. Смолян и е част от цял спортен комплекс. Перфектните условия, които предоставя Общината привличат от години известни елитни отбори, които провеждат тренировъчните си лагери в областния град. На него срещите си играе и местния ФК Родопа (Смолян). Капацитетът му е 6000 места. Разполага само с една трибуна, която е оборудвана с метални седалки. Снабден е със специална кабина за журналисти. Съоръжението разполага и с лекоатлетическа писта, а в близост са разположени и няколко тенис корта.

Теренът, на който ще бъде изградена фитнес площадката на открито е част от стадион „Септември“ , кв.Райково и представлява зелена площ, която не се ползва с някаква определена функция.

Лекоатлетическата писта е около футболното поле. Положената основа от бетон е амортизирана и на места уронена. Необходимо е изпълнението на ремонтни дейности, за да се ползва по предназначение.

В непосредствена близост е голям жилищен квартал, жителите на който ще имат възможност да спортуват. Предвид натовареността и положителните обществени отзиви по отношение на вече изградената площадка за фитнес на открито на стадион „Смолян”, Общината счита за необходимо създаването на по-добри условия за масов спорт в отделните квартали Смолян.

С реализацията на проектното предложение ще се постигне завършеност на услугите, предоставяни от спортния комплекс и подобряване условията за масов спорт.

Вирни се горе