ОДК Смолян организира предпролетни празнични събития

ОДК Смолян организира предпролетни празнични събития

Днес, 08. февруари, ЦПЛР-ОДК Смолян събра над сто ученици от различни клубове в Центъра, за да творят “С обич”. Творческата работилница се проведе във фоайето на театъра, където участници от клуб " Традиции и обичаи"и от трите клуба по забавен немски, английски и испански език сътвориха чудни бутикови експонати за предстоящия празник на любовта, част от които ще разменят помежду си, други ще подарят на хората, които обичат.

На 12 февруари пък участниците от клуб “Вълшебният приказен свят” ще проведат литературно четене на произведения на любовна тематика от български автори . Те написаха и есета и стихотворения, които изпратиха за участие в националния конкурс “Възкресение Христово” и в конкурс, организиран от Община Чирпан по повод 140 години от рождението на поета на любовта Яворов. А по-късно ще организират представяне на смолянската авторка г-жа Маргаритова, на която предстои издаване на нова книга.

От миналата година е поставено и началото по европейски традиции да се окичват дървета за пролетните празници, затова творческа работилница на открито ЦПЛР-ОДК Смолян ще организира и за Баба Марта като мартеничките ще се изработват от участниците във всички тези клубове и ще се връзват на ръцете на минувачите за здраве и късмет през цялата година.

Весели празници!

Вирни се горе