Очаква се забавяне на проекта за подмяна на горивната база, заради извънредното положение

 Очаква се забавяне на проекта за подмяна на горивната база, заради извънредното положение

Ще има забавяне на проекта за подмяна на горивната база в община Смолян. Това обяви за SmolyanNews.com зам. кметът Марин Захариев. „Имахме готовност още в края на март да стартираме дейностите по разяснителната кампания по квартали, но това в момента няма как да се случи. Информирали сме управляващия орган за отсрочка. Дано това да не се отрази на завършването на проекта, тоест доставяне на уредите за следващата зима“, отбеляза Захариев. По думите му има много приети заявления от хората, но ако е необходимо и има още желаещи, които не са могли да подадат документи, би могло да се пусне отпусне още време за целта. „Финансирането за проекта е осигурено, но ще има забавяне“, допълни зам. кметът.

Освен това при спазване на всички въведени противоепидемични мерки, предстои да започне работа и по останалите проекти – строително – ремонтните дейности на стадиона в Смолян, социалните жилища, които ще се строят до сградата на икономическата гимназия, дневния център за хора с деменция, планетариума, саниране на 12 блока по „Региони в растеж“. „Строителните дейности досега бяха възпрепятствани по-скоро от процедури и от метеорологичните условия, така че се надявам те да започнат. Сигурно ще бъдат със занижени темпов,е но ще имаме дейност“, обясни Марин Захариев.

През март община Смолян е подала проект за подновяване на уличното осветление, на стойност около 800 хил. лв. Планира се над 3 хиляди светлоизточници да бъдат подменени. „Проектът е в процес на оценка, надяваме се, че през лятото ще имаме резултат по него. Освен това подадохме и проект за създаване на Младежки център в Смолян, който ще се намира в сградата на бившия техникум по дървообработване и облекло в Смолян. И двата проекта са по Норвежката програма. Единият е през МОН, другият през Министерството на енергетиката“, каза още зам. кметът. По същата програма, през Министерството на културата е подготвен още един проект. По него се предвижда на Момчилова крепост и на двете калета в Смолян – Кошница и Турлука, да се правят театрални представления и фолклорни изяви, така че да се даде дух на тези крепости. „Виждаме, че спектакълът на Момчилова крепост е много магнетичен, много одобряван от хората, затова решихме да кандидатстваме и с този проект. В момента той е в процес на оценка“, каза в заключение Марин Захариев.

Вирни се горе